Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Διήμερη παγκρήτια συνάντηση Αλεξιπτώτου πλαγιάς και paramotor στο φραγκοκάστελλο.

Στις 27 και 28 οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί διήμερη παγκρήτια συνάντηση αλεξιπτώτου πλαγιάς στο φραγκοκάστελλο. Η συνάντηση πραγματοποιείτε ύπο την αιγίδα του Δήμου σφακίων, της αερολέσχης ερμής και της σελίδας http://www.facebook.com/pages/Frangok%C3%A1stello-Khania-Greece/354783661220359.
 Είναι προσκεκλημένοι όλοι οι πιλότοι, καθώς και οι φίλοι του αθλήματος. Κατα την διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν διθέσιες πτήσεις.
 Περισσότρες πληροφορίες:http://www.facebook.com/events/491761020849039/


Τελείωσε και αυτή η συνάντηση αλεξιπτώτου πλαγιάς στο φραγκοκάστελλο.
 Η συμμετοχή φτωχή απο πιλότους, πράγμα λογικό κατ εμέ, με βάση τις δυσκολίες που περνάνε όλοι.
 Το θετικό σε όλη την υπόθεση, ήταν οτι επρόκειτο για πρωτοβουλία των ντόπιων, οι οποίοι ήθελαν να πετάξουν διθέσιες πτήσεις, για να δούν τον τόπο τους απο ψηλά. Κάποιοι απο αυτούς τα κατάφεραν με το trike του Κισσανάκη, αλλά μια βλάβη που έπαθε, δεν έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους. Εμείς οι ελευθερατζίδες ανεβήκαμε στο βουνό κατα τις 14.00 και απογειώθηκα μετά απο σχεδόν 2 μήνες.!!! Η αστάθεια στην ατμόσφαιρα μεγάλη, και οι αναταράξεις πολλές και απότομες. Όσο ανέβαινα βέβαια, ηρεμούσαν τα πράγματα, μέχρι να πάρει το μάτι μου μια καταιγίδα που είχε σκάσει στην θάλασσα και κινούταν προς το μέρος μου. Πήγα για προσγείωση αμέσως....αλλά η καταιγίδα έστριψε και έφυγε τελικά. Τα υπόλοιπα παιδιά κατέβηκαν κάτω μετά που είδαν τον άγριο "χορό" που χόρεψα στον αέρα, και πήγαμε νωρίς-γύρω στις 16.00 στην ταβέρνα του Σπύρου-VATALOS- όπου σύντομα άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς  Την συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον επισκεφτεί το φραγκοκάστελλο! Το φαί υπέροχο, και το κρασί άφθονο και καθαρό! καθίσαμε εώς τις 24.00 σχεδόν...και τύφλα στο μεθύσι πήγαμε για ύπνο!:) Η επόμενη ημέρα ξημέρωσε με δυνατούς νοτιάδες....και δυνατές ζαλάδες! Οπότε την περάσαμε  τρώγωντας σφακιανές παραδοσιακές πίτες για πρωινό, αγναντέυοντας την θάλασσα και το κάστρο!  Αργότερα μας ξενάγησε στο κάστρο η Τσουπάκη Χρυσούλα, η οποία ήταν η ψυχή της διοργάνωσης, και έκανε ότι περνάει απ το χέρι της για να περάσουμε όμορφα! Την ευχαριστούμε ιδιαίτερα για όλα!
 Κατα τις 14.00 την Κυριακή αναχωρήσαμε με την παρέα μου για ένα μικρό περίπατο ανάμεσα στα χωριά Καλλικράτης  και ασφένδου, πρίν φτάσουμε σε ένα αποστακτήριο(ρακοκάζανο) που ήμασταν καλεσμένοι! Το ρακοκάζανο του καπασοσήφη ήταν το κερασάκι σε ένα όμορφο σαββατοκύριακο! Αν και δεν είχε πτήση, είχε απ όλα τα άλλα! πραγματική όαση στην πιεσμένη περίοδο που περνάμε όλοι μας! άντε, και στην άλλη βόλτα με καλό, και πιο σύντομα αυτή τη φορά!
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ!:)
Κράπη...το βουνό της καρδιάς μου!


Ασκύφου

Ο μπαμπάς παρακολουθεί το γιό!

απογείωση φραγκοκάστελλο

προσγείωση

στο βάθος διακρίνετε η "κουρτίνα"

η αρχή της κρεπάλης!


η παρέα μεγάλωσε!


ηλιοβασίλεμα στο Νότο!
αυτοί οι δύο πίνουν πολύ!!!


το καλύτερο πρωινό.

θέα του βουνού, απ τον πύργο του κάστρου.μαγική συσκευή!


το τσιγαριστό βράζει!

το πολύτιμο αγίασμα!!!ο Καπασοσήφης όρθιος και δίπλα η κόρη του η καπασοστυλιανή!(πιλότος)


έτοιμο το τσιγαριαστό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου