Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Καινούρια χρονιά,καινούριες ιδέες.

Μπαίνοντας το 2011,κάτι φάνηκε να κινείτε στο Κρητικό παραπέντε. Μετά από ένα μούδιασμα διαρκείας. λόγο του ατυχήματος του Γιώργου του Παπουτσάκη, και λίγο αργότερα του Γιάννη του Σκαρπαθιωτάκη, ήρθε η ώρα να πάρει πάλι μπροστά η παραπεντοπαρέα.
 Σε συνεννόηση με τον Κονιό τον Γιώργο από το Ήρακλειο, γνωστό για τις οργανωτικές του δυνατότητες, αποφασίσαμε να κάνουμε πράξη τις μηνιαίες παγκρήτιες συναντήσεις.
Η ιδέα είναι η εξής. Λόγο ότι κάθε λέσχη στη Κρήτη μεμονωμένα έχει λίγα μέλη, αποφασίσαμε μια φορά το μήνα να συναντιόμαστε και να πετάμε όλοι μαζί. Οι ημερομηνίες θα γίνονται γνωστές περίπου 3 εβδομάδες πριν, και 3 μέρες πριν την συνάντηση, εξετάζοντας τον καιρό οι οργανωτές, θα ανακοινώνουν με sms και mail,του πιλότους. Αυτό γίνετε για να είναι αυξημένες οι πιθανότητες να πετάξουμε.
 Οι οργανωτές θα είναι 2 διαφορετικά άτομα κάθε φορά. Με αυτόν τον τρόπο, σχεδόν όλοι θα εξασκηθούν στον οργανωτικό τομέα μια συνάντησης.
Τα οφέλη από αυτές τις συναντήσεις είναι πολλαπλά.
 Αν ο καιρός είναι κατάλληλος ,θα βάζουμε ένα μικρό task.Θα γίνετε ένα σύντομο briefing από τους παλιότερους πιλότους, και έτσι και οι νεότεροι θα αρχίσουν σιγά      σιγά να αποκτούν ενδιαφέρων και γνώσεις για την αγωνιστική πτήση, και για την πτήση με στόχο. Μετά την προσγείωση, θα μπορούν να συζητήσουν τις απορίες τους με τους παλαιότερους, και έτσι η εμπειρία που κερδίζετε από τους αγώνες, δεν θα μείνει μόνο σε αυτούς που πάνε, αλλά θα μεταδοθεί σε όλους.
 Ακόμα και όταν δεν θα κάνει ο καιρός για task, θα πετάμε όλοι μαζί, και συνεχώς σε διαφορετικά βουνά. Αυτό μεγαλώνει την λαχτάρα για εκδρομή, όταν ξέρεις ότι θα δείς και θα πετάξεις με πιλότους που δεν βλέπεις κάθε μέρα. Επίσης θα συσφιχθούν οι σχέσεις μεταξύ των Κρητικών πιλότων, όπως επίσης και θα γνωριστούμε όλοι μεταξύ μας. Εμένα, όπως και τα άλλα μέλη της αερολέσχης Χανίων, μας έχει ενθουσιασει πολύ η ιδέα,και δεν βλέπουμε την ώρα που θα έρθει η Κυριακή 23/01/2011 για την πρώτη παγκρήτια συνάντηση. Πληροφορίες και νέα, μπορείτε να δείτε στο site του Γιώργου Κονιού, www.flycrete.gr.
Η δεύτερη ιδέα, η οποία είναι στα σκαριά, είναι η οργάνωση του πρώτου SIV στην Κρήτη. Η σκέψη είναι να γίνει στην Λίμνη του Κουρνά, απογείωση από την Αση Γωνιά στα 1100 μέτρα, και φτάνουμε πάνω από την λίμνη με 800 ή 900 μέτρα. Είμαστε σε συνεννόηση με εκπαιδευτές που οργανώνουν SIV και αν όλα πάνε καλά θα οργανωθεί την άνοιξη. Άλλο ένα πολύ θετικό βήμα, δεδομένων των ‘σκληρών’ συνθηκών που επικρατούν στην Κρήτη λόγο της μορφολογίας της.
 Όπως βλέπουμε, το 2011 ήρθε και έφερε φρέσκες ιδέες μαζί του, πράγμα που με γεμίζει αισιοδοξία για την ανάπτυξη του παραπέντε στην Κρήτη  και το ανέβασμα του επιπέδου του.
       

2 σχόλια:

  1. καλες πτησεις να εχετε εκει στην πατριδα,
    και να προσεχετε γιατι οπως ειπες η Κρητη ειναι δυσκολη..
    μακαρι να υπηρχε και δραστηριοτητα αετατζηδων να σας επισκεπτομασταν καμμια φορα..
    Γιαννης Βασακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Γιάννη, είναι δύσκολη η Κρήτη για αετό.Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι μικρές προσγειώσεις.Έχει έρθει ένας αετατζής τον τελευταίο χρόνο στα Χανιά.Έχει πετάξει απο φαλάσαρνα,βαρύπετρο(λίγο τραβηγμένο κατα τη γνώμη μου),και σίγουρα πετάει και ασιδέροτα.Επίσης,τώρα με τα έργα στο αβδού,υπάρχει πολύς χώρος για προσγείωση.Αν ενδιαφέρεσαι,θα βρούμε άκρη.Καλές πτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή